2022- Mayıs Ayı Okumalarım

2022- Mayıs Ayı Okumalarım da ilginç bir liste oldu. Yarım kalan pek çok kitabım sanırım önümüzdeki aya sarktı. Neyse önemli olan ne zaman okuduğum/bitirdiğim değil, kitabın içerisine girip girememem.

 

 

Bu ay pek fazla kitap okumadığım için ayrı kategoriler yapma ihtiyacı duymadım. Listeyi kısaca yazayım.

  • Güneş Ağacı / Ginko Kitap: Bu kitaptan ayrıca bahsetmem lazım. Konuya ilgisi olanlar (bu kısmı bile açamadım) kaçırmasın.
  • Jacominus / Hep Kitap : Bu kitapla ilgili tatlı bir yazı yazmıştım.
  • Ağlamak Yağmur Gibidir / İlksatır : Almayı çok ertelediğim bir kitaptı. Duygularla ilgili kitaplara mesafemi önceden yazmıştım. Bu mesafeyi kıran kitaplardan biri Üzüntü İçin Bir Sığınak olmuştu. Ağlamak Yağmur Gibidir kitabındaki hava durumu benzetmesi ve çizimler de güzel ancak konu kendi içinde çok tekrara düşmüş hissettim. Çocukların beni dinlerken boş bakmaları da düşündürdü.
  • Kulübünüze Üye Olabilir Miyim? / Ketebe : Eğlenceli bir kitaptı ama bu hikâyenin daha iyi işlenmişlerini okuduğumuz için çok cezbetmedi.
  • Süper Güçler Kitabı / Günışığı Kitaplığı: Ayrıca yazacağım mutlaka, yazan Susanna Isern ve çizer de Rocio Bonilla deyip sussam mı acaba 🙂 Sonunu bir yere bağlamak zorunda hissetmeyişi harikaydı.
  • Uykudan Önce / Koç Üniversitesi Çocuk : Ayrıca yazacağım. Uyku konulu kitapların en tatlılarından biri bence. Çizimler mükemmel. Kitaptan bir tane daha alıp bazı sayfaları asasım geldi.

2022- Mayıs Ayı Okumalarım

  • Fil Amca / Arnold Lobel: Çocuklarla beraber okuduk, eğlendik.
  • Kardan Adamın İçindeki Adam / Hep Kitap: Hilal Gürsu-Müjde Başkale birlikteliği kitapları okuyayım demiştim. Bu kitap da eğlenceliydi.
  • Dedemin Sevgilisi / Tudem: Hilal Gürsu-Müjde Başkale birlikteliği kitaplardan en güzel örneklerden biri. Bu konu pek işlenmediği için de hemen aldım kitabı. Ayrıca yazacağım -umarım-
  • Marko Serisi / Redhouse Kidz : Üç kitaplık seriyi akşamları beraber okuduk çocuklarla. Kitap bittikten sonra Kılıktan Kılığa Giriyor kitabına Kerem kustuğu için kitabı yeniden alacağım 🙂
  • Güveçte Külkedisi Pişirmenin Püf Noktaları / İletişim : Bu kitabı bana teee Çanakkale’den Serra gönderdi, teşekkür ederim. Eğlenerek okudum. Baskısı yok.
  • Kokarca İle Porsuk / Domingo : Zıt karakterlerin dostluğu konusunu seviyorum ancak bunun uzatılmasını ve sündürülmesini sevmiyorum. Çizimleri çok güzeldi.

Yetişkin:

Bu ay okuduklarımı pek bitiremediğim için bu kategori minicik kalacak.

  • Güzel Dünya, Neredesin? / Can Yayınları: Yazarın üç kitabını da okudum. Bu kitabı yayımlandığı ilk hafta aldım. Normal İnsanlar ve diğerleri olarak ayırabilirim yazdıklarını. Edebi yönü var mı? Burada gerçekten bir soru işareti var. Ancak oldukça akıcı ve karakterleri çok iyi işlemiş.
  • Nasıl Sanatçı Olunur? / Hayalperest : Kısacık bir kitap. Çok sevdim. Blogda da yazdım.

Harry Potter’a Elveda

Bu ay ayrıca serinin altıncı ve yedinci kitaplarını da bitirdim. Son kitabın tamamını okudum, diğerlerini ise büyük çoğunlukla Storytel’de dinledim. Bu konuda yazacak çok şeyim var ama gerçekten vaktim pek az.

Çizgi Roman

Bu Bizim Anlaşmamız / Genç Timaş: Güzel bir yol hikâyesiydi. Ben biraz Sgardoli’nin Var Mısın Yok Musun? kitabına benzettim konusunu. Çizimler ve ayı karakteri de ayrıca iyiydi.

Siz neler okudunuz mayıs ayında ve şu an neler okumaktasınız?

lokumcocuk

2 Yorum

  1. Avatar
    Gokcen Haziran 01, 2022

    Harry Potter’a vakit ayırıp yorumunu sıcağı sıcağına yaz lütfen! İlk kez okumuş olmayı isterdim ben, hissettirdiklerini not düşebilmek için ❤️

    Cevapla
    • Avatar
      lokumcocuk Haziran 10, 2022

      Hemen yazamadım ama becerebilirsem bu ara yazmak istiyorum. Yoksa yeni baştan okumayı ve dinlemeyi planlıyorum ahahaha :))

      Cevapla

Yorum yapabilirsin

<