Dilara Evden Kaçtı

Kitabı bayram tatilinde deniz kenarında bir solukta okudum ve çok sevdim. Yazarın diline çevirisini yaptığı kitaplardan hakimim aslında ama kendi cümlelerini okumak yine çok keyifliydi.

Hikaye boyunca diri tutulan “Dilara nerede şimdi?” merakı çok güzeldi. Yürüttüğümüz tahminler biraz boşa çıksa ve hikayenin sonunda “bu aklıma gelmemişti” demiş olsam da asıl önemli olan Dilara’yı bulmak değil.
Hikayenin asıl kahramanı Dilara için yollara düşen Bakkal Cemal Amca ve ona bu yolda eşlik eden İkinci Bahar isimli bir hanım arkadaşı.

Ben doğmadan çok önce vefat etmiş olan dedem de mahallenin bakkalıymış. Anlatılanlara göre oldukça yufka yürekli ve tatlı sohbet biriymiş. Keşke birlikte oyunlar oynayabilseydik! O yüzden içinde ‘bakkal’ geçen hikayeler beni kendine hemen çeker.
Yabancı yazarlarda bulamayacağımız bir mesleği anlatıyor hikaye:bakkallık.

 

Dilara Evden Kaçtı

Cemal Amca bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.
Dilara ile de bu sayede tanışıyorlar.
Dilara, okullar yaz tatiline girmeden önce, her sabah kendine bir kutu muzlu süt almak için gelir, Cemal Amcayla biraz laflarmış.
Müşterilerine sattığı ekmekleri satamadığı gazetelere sarmasaydı Bakkal Cemal belki de gazetedeki “Dilara Evden Kaçtı” haberini göremeyecekti.

Kitabın geniş sayfaları, harika çizimleri ve sayfa yapısının kalitesi okuma zevkini arttırıyor. Özellikle çizimleri çok başarılı buldum.Çizimlerin sahibinin yazarın kızı olduğunu öğrendim. Anne-kız çalışması bence de pek hoş olmuş.

blank

Okul çağı dönemi çocuklar için yazılan hikayelerde genelde kahramanlar çocuklar olur ve onların yaşadıkları bir maceraya atılırız. Ancak bu kitapta bambaşka bir şey var. Orta yaş grubu tatlı iki insanın tanışması, kaynaşması ve birbirlerine duygularını ifade etmeleri. Hikaye olarak çok benzemeseler de Roald Dahl’ın Kaplumbağa kitabını çağrıştırdı bana. Yaş grubu biraz büyükçe insanlar arasında yaşanabilecek aşka tanıklık etmek açısından oldukça güzel bir hikaye.

Hep aynı tarzda okumalar yapmaktan sıkıldıysanız bence ‘Dilara Evden Kaçtı‘ kitabını okuyun.
Ben de bu arada yazarın diğer kitaplarını almak için yola koyulayım. Onları da kütüphaneme eklemek için sabırsızlanıyorum!

*Lokum Çocuk Kütüphanesi instagram hesabındaki başka pek çok kitap da ilginizi çekebilir.
8 yaş ve üzeri kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Dilara Evden Kaçtı

Yazan: Suzan Geridönmez
Resimleyen: Çağla Vera Kılıçarslan
Yaş grubu: 8+
İletişim Yayınları, 2013, 72 sayfa, karton kapak
lokumcocuk

0 Yorum

Yorum gözükmüyor

Şu anda yorum yok, bu yazı için ilk yorumu sen yapabilirsin!

Yorum yapabilirsin

<