Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası Kutlu Olsun!

Keşke biraz daha coşkuyla kutlayabileceğimiz bir ortam olsaydı diye düşündüm. Bir süredir Lokum Çocuk Kütüphanesi’ne nasıl kavuşabilirim planlarım kafamda oradan oraya koşuştururken bazen kendimi bu hayal gerçekleşmiş gibi buluyorum. Zihnin büyük aldatmacası. Raflar arasında geziniyorum. Kitaplarımı seviyorum ve içeri giren çocuklara “Bu kitaba ne dersiniz?” diye soruyorum. Bu işin romantik kısmı oluyor.

Sonra biraz gerçekler de giriyor bu rüyaya. Gerçekler kısmını bazen sandalla geçiyorum bazen de yüzerek. O anki ruh halim nasılsa artık. Geçen gün de aklıma ‘mekan’ olarak sabit bir şey olmalı mı olmamalı sorusu geldi. Avantajları da var elbette dezavantajları da. Tüm bunları hayal ederken önüme çıkan en büyük engel de maddiyat oluyor. (Kimin değil ki?)

Böyle anlarda hiç tanımadığım Mısırdaki amcamdan bana miras kalır mı acaba diye düşünüyorum ya da aşırı hayırsever biri çıkıp (yine yaşlı ve kimsesiz biri) “Ben bu kadar parayı ne yapacağımı bilemiyorum, duydum ki senin bir çocuk kütüphanesi hayalin varmış yavrum, al bu parayı ve aç o kütüphaneyi.” diyor. “Teşekkür ederim ama kütüphaneye isminizi veremem.” diyorum. O da zaten böyle bir şey istemediğini söyleyince kütüphanenin içerisinde onun sevdiği kitaplardan oluşan bir köşe yapıp oraya adını yazıyoruz: Hayırlı İşler.

Hayırlı İşler

Tamamdır artık yeterince paramız var. Parasal konularda hiç iyi olmadığım için bana destek olabilecek birini buluyorum yoksa bana kalsa tüm para sadece kitaplara gider. Başa dönmüş gibi oluruz 🙂 Herkesin uzmanlığına göre destek almak önemli ve bunu dengeleyebilmek. Mekan tasarımını yapabilmek için mimar arkadaşlarım sırada bekliyor mesela. (Abarttım tamam ama var böyle güzel insanlar çevremde, şanslıyım.)

Kütüphane haftanın altı günü açık olur, kalan günde de ben ortalığı ancak toplarım. Kitapçıda çalışırken de görmeye dayanamadığım şeylerin başında yanlış rafta duran kitap olurdu. Çok düzenli biri olduğumdan değil ama kitaplar doğru rafta durmalı.

Kütüphaneler Haftası

Kitap seçimi en önem verdiğim konu. Her türden kitapları görmeleri, hayal belki ama bir şeyi merak ettiklerinde bu konuyla ilgili Lokum Çocuk Kütüphanesi’nde bir kitap vardır diyebilmeleri benim için büyük bir mutluluk kaynağı olur. Bunun yanı sıra yaşayan bir yer olması, çocukları oyun, sohbet gibi konularda da buluşturması harika olur.

Kütüphane olur da kedisi olmaz mı? Bunun da hayalini kuruyorum. Ve aslında başka pek çok detayın.

Şimdilik konuyu fazla uzatmayayım. Daha önceki yazıma da referans göstererek yazımı noktalayayım.

Bu yazıyı okuyanlara küçük bir sürpriz, instagram hesabımda duyurusunu yaptığım kitap çekilişine fazladan hak kazanmak isteyenler buraya da Kütüphaneler Haftası ile ilgili bir şeyler yazarsa harika olur. Kütüphaneye gidebiliyor musunuz, bir kütüphaneden neler bekliyorsunuz, bulunduğunuz yerde çocuk kütüphanesi var mı gibi… (Son gün: 2 Nisan 2022)

Kedi Kız Minus kitabının baskısı hiç yok ve ben bir sahafta buldum.
Portakal Kız ise bulunabiliyor sanırım ama ben yine sahaftan aldım.

İkisi de çok sevdiğimkitaplar olduğu için hediye etmek istedim.
Umarım siz de seversiniz.

lokumcocuk

1 Yorum

  1. Avatar
    Neko.ZDG Mart 31, 2022

    Mersin Üniversitesi’nde bilim sanat ve teknoloji temelli eğitimler sunan bir merkez kurduk çocuk ve gençlere yönelik. İçinde çok sevimli bir çocuk kütüphanesi de var. Peki merkez müdürü kim? Ben 😍 Ve ofisimden çok çocuk kütüphanesinde yaşamayı seviyorum 😄

    Cevapla

Yorum yapabilirsin

<