Müzede Canavar Yokmuş

Evde sanat konulu kitapların sayısı arttıkça mutlu oluyorum ve bu alanda okumalar yapmak bana farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Yolun başındayım bile diyemediğim bir yerdeyim ama bulunduğum yerde yanımda Elif’in de olması çok keyifli. Daha dün sanatla ilgili bir kitap hakkında podcast yayını yaptık, çok eğlenceliydi. “Müzede Canavar Yokmuş” kitabını da birkaç sene içerisinde Elif kendisi okur diye düşünüyorum ama ondan önce okumuş olmak da iyi oldu. Notlarıma bakıp gülebilir.

Kitabın adının neden Müzede Canavar Yokmuş olduğunu gerçekten anlayamasam ve dönüp dönüp “Acaba atladığım bir yer mi oldu?” diye baksam da Leyla ile müze gezmekten çok keyif aldım. Bir müzede neler olduğu, olabileceği hakkında fikir sahibi olmak adına ve sanat terimlerini pekiştirmek için güzel bir kitap. Hikayenin başlangıcında yer alan çok ağlayan ve öksüren Leyla’ya gerek olmadığını düşündüm sadece. Bu kırılganlığını ifade edebileceği alan olarak sanatın kapısını çalması, herkesin matematik yapmak/bilmek zorunda olmadığının altını çizilmesi genç okurlar için özdeşleşmeye sebep olabilir.

Müzeler hakkında çok fazla çocuk kitabı yok ne yazık ki. Umarım bu konuda yazılan kitapların da sayısı gün geçtikçe artar. Geçtiğimiz ay ressamlar hakkında yazılmış kitaplarla ilgili bir liste paylaşmıştım (güncelleme yapacağım). Aynı konuya farklı bakış açıları sunan kitapları derlemeyi seviyorum.

Kitapta ara ara didaktik ve öğretici olma kaygısına kapılmış ifadelere rastlasam da sanata ilgisi olan çocuklar için bir peri ile müze gezme deneyimi ilham verici olacaktır.

Yazar Hüsne Rhea Çiğdem ile neredeyse aynı yıl aynı şehirde doğmuşuz ve şu an yaptığı işlere bakınca aklıma Elifle yaptığımız podcast yayını geldi. Umarım bir gün tanışma şansı da buluruz…

SANAT konulu diğer kitaplar da ilginizi çekebilir.

Müzede Canavar Yokmuş
Yazan: Hüsne Rhea Çiğdem
Resimleyen: Onur Gülfidan
Çınar Yayınları, 2018, 65 sayfa, 8+

lokumcocuk

1 Yorum

  1. Avatar
    Gamze Nisan 06, 2021

    Müze deyince akla ürkütücü şeyler geliyor sanırım. Kitabı bilmiyorum ama belki o ürkütücü duruma atıf yapmak için kitabın adı “müzede canavar yokmuş” seçilmiştir.

    Cevapla

Yorum yapabilirsin

<