Susanna Isern Kitapları

Susanna Isern’in Goodreads hesabındaki verilere göre 60’dan fazla kitabı var. Kendi blogunu ve Youtube hesabını aktif bir şekilde kullanıyor ve merak ettiğiniz kitaplara buralardan bakabiliyorsunuz. Türkçe’de ise 3 farklı yayınevinden çıkmış 4 kitabı var. Kitaplarında hikayeye uygun çizerlerle çalışmış olması, mizahi yönün ve çocuk bakış açısının baskınlığı, doğaya selam verme şekli ve özgün metinleri ile çoktan kalbimize taht kurdu. Keşke daha çok kitabıyla buluşabilsek diyor, Türkçe olarak yayımlanmış 4 kitabına geçiyorum.

Susanne Isern adıyla, Bir Dostluk Masalı kitabıyla tanıştım ve o zamandan beri de yazdığı tüm kitapların peşindeyim diyebilirim. Hikaye bir mektup ile başlıyor ve mektupta ne yazdığını biz hikayenin sonunda tatlı bir sürpriz ile öğreniyoruz. Sincap’ın neden koştuğunu bilmesek de önemli bir şey olduğunu anlıyoruz. Ancak yoluna çıkan arkadaşları ona bir türlü rahat vermiyor ve hep bir şeyler istiyorlar. Tatlı sincap da geç kalma pahasına onlara yardım ediyor. Sonunda ise… Yardımlaşmayı ve dostluğu anlatan sıcacık bir kitap. (Tadımlık okumak için buraya bakabilirsiniz.) İngilizce adını görünce şaşırmıştım ama her iki dildeki seçim de hikayeye oldukça uygun.
Bir Dostluk Masalı kitabını okurken Kerem karnımdan çıkmak için gün sayıyor, Elif kreşe giden yokuşlu ağaçlı yolda bin bir türlü bahane ile yolu uzatıyordu. Bu yazıda yer alan görsellere bakınca o günleri hatırlıyorum.

blank

Yardımlaşma

“Gün ilerledi ve Sincap acelesi olmasına rağmen ormanda yardıma ihtiyacı olan hayvanlara yardım etti: kurda, dağ sıçanına, tilkiye, sansara, kurbağalara, nehirdeki balıklara…”

blank

Görsel kaynak burada

“Yediuyur Nerede Uyur?” kitabı ise yine Marco Soma çizimleri ile buluşan harika bir uyku kitabı. Evde son 6 yıldır okunmayan “uyku” temalı kalmadı diyebilirim ve bu kitabın yeri hep çok özel olacak. Sebebi bu konuya olan naif yaklaşımı. Kimseye “uyku vakti” demiyor, “kendi yatağında ve tek başına uyumalısın” diye diretmiyor. Uykunun içerisinde tatlı bir arkadaşlık konusu da işleniyor. (Tadımlık okumak için buraya bakabilirsiniz.)

 

“Yeşil Orman’da günler huzurlu ve sakin geçerdi; hatta bazen, neredeyse sıkıcı. Hayvanlar meyve yer, çayırlarda gezer, gölde serinler, daldan dala atlar, ağaç gölgelerinde kestirirlerdi. Ama o yaz, Yeşil Orman’daki bazı evlerde, son derece tuhaf bir şey olmaya başladı.”

Aralarında belki de en ilginç bulduğum kitap ise Su Birikintisine Basmamanın Dokuz Yolu. Bu kadar uzun bir çocuk kitabı ismi mi olurmuş, demeyin. Daha güzel nasıl anlatılırdı bu, bilmiyorum. Fırtınadan sonraki o harika havada dışarı çıkıyorsunuz, etrafta biraz yürümek ve temiz hava almak size çok iyi gelecek. Ancak o da ne? Etrafta bolca su birikintisi var. Peki, şimdi ne yapacaksınız?

“Fırtına dindi. Geride tatlı bir serinlik kaldı. Her yağmurdan sonra olduğu gibi o güzel koku ortalığı kapladı. Salyangozlar kafalarını dışarı çıkarmaya, kuşlar cıvıldamaya başladı bile. Dışarıda muhteşem bir hava var. Yeni giysilerini giyip dolaşmaya çıkmak için bundan güzel zaman olamaz.”

blank

Görsel kaynak burada

Susanna Isern’in Türkçede yayımlanmış son kitabı “Hayır!Burası Orman Değil!” Rocio Bonillo tarafından resmedilmiş oldukça eğlenceli bir kitap. İnstagramdaki paylaşımımı hatırlayacak olursak, Pola’nın Elif ile olan muhteşem benzerliğinden bahsetmişim ve Isern’in bize yine bir ormandan seslendiğinden. Bu kitabı her şeye “Hayır!” diyerek başlayan ve dağınıklık konusunda fena sayılmayacak bir çocuğa okursanız (Elif gibi demek istemezdim ama yalan da söyleyemem 🙂 kitaba bayılacaktır!

blankYazarın tatlı bir web sitesinde gezebilir, Youtube hesabına göz atabilir, goodreadste kitaplarına bakabilir, İyi Kitap’ta yazılmış kitap yorumlarını okuyabilirsiniz. Yeni kitaplar eklendikçe bu sayfayı güncelleyeceğim, yeni yazıları gözden kaçırmamak için siteye üye olabilirsiniz.

blank

Görsel kaynak burada

lokumcocuk

0 Yorum

Yorum gözükmüyor

Şu anda yorum yok, bu yazı için ilk yorumu sen yapabilirsin!

Yorum yapabilirsin

<